• Oznam - prerušenie prevádzky v MŠ

          • Oznamujeme rodičom, že počas veľkonočných prázdnin bude prevádzka v materskej škole vo štvrtok 6.4.2023 a v utorok 11.4.2023 prerušená.

            Prajeme Vám krásnu Veľkú noc!

          • Hľadáme sponzorov + 2% z dane

          • Milí rodičia, sponzori a priatelia školy!

            Obraciame sa na Vás s prosbou o venovanie 2 % z Vašich daní pre našu školu a zároveň Vás požiadať o dobrovoľný finančný príspevok. Uvedomujeme si, že situácia je obzvlášť v tomto období veľmi zložitá, ale len vďaka Vám vieme získané finančné prostriedky, ktorými nás podporíte v tomto roku, použiť na rekonštrukciu priestorov šatní. Odstránili by sa staré kovové pletivové konštrukcie a nahradili by sme ich modernými šatníkovými skrinkami. Žiaci by tak mali krajšie a hygienickejšie prostredie, v ktorom by sa pohybovali. Darované financie pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít. Akákoľvek finančná pomoc by nám preto veľmi pomohla.

            Ak ste sa rozhodli podporiť našu novú šatňu, finančný príspevok zašlite Občianskemu združeniu pri ZŠ v Plavnici na číslo účtu:

            SK74 0200 0000 0012 4672 8557

            Do poznámky napíšte ŠATŇA + svoje meno a priezvisko.

             

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to:

            https://zsplavnica.edupage.org/percenta2/

            Občianske združenie pri ZŠ v Plavnici

            IČO: 36159549

            Vopred Vám chceme poďakovať za úprimnú snahu a ochotu pomáhať škole.

          • Biblická olympiáda

          • Naši biblisti - Nelka Chovancová, Karol Chmeliar a Pavol Fedorko obsadili na okresnom kole krásne 3. miesto. Našim šikovným mladým „biblistom“, ktorí sa vo svojom voľnom čase venovali čítaniu Svätého písma za úspešnú reprezentáciu školy a farnosti ďakujeme a blahoželáme k úspechu.

          • Exkurzia žiakov 7. roč.

          • 29. marca sa žiaci 7.A a 7.B nevzdelávali v školských laviciach. V rámci exkurzie si najprv overili svoje vedomosti z literatúry a dozvedeli sa niečo nové o microbotoch a programovaní v Ľubovnianskej knižnici. Potom sa zúčastnili výstavy abstraktného umenia v galérii a v Dome ľubovnianskeho mešťana si vyrazili aj vlastnú zlatú mincu.

          • Rovesnícke učenie

          • Čo je to rovesnícke učenie? Keď starší žiaci učia mladších žiakov, spolužiak vysvetľuje spolužiakovi, kamarát pomáha kamarátovi. Takto sa vzdelávali naši žiaci v utorok 28.3.2023, keď učitelia oslavovali svoj sviatok – Deň učiteľov. Vyskúšali si, aké je to stáť pred žiakmi a ako praví učitelia sa zhostili svojich úloh, vysvetľovali, prednášali, ukazovali, opakovali aj napomínali.

            Opäť jeden ďalší zo školských dní...
            A hoc sa škola žiakmi hmýri,
            sme tu žiaci, no ste tu i vy.
            Jeden deň v roku chceme venovať aj Vám.

            Touto básňou sa žiaci cez veľkú prestávku prihovorili a poďakovali učiteľom za ich obetavú prácu, úsilie a nápady, ktoré využívajú pri výchove a vzdelávaní samotných žiakov a zároveň vyhlásili rôzne ankety.

            Naj učiteľom sa stal pán učiteľ Miroslav Matulík, ktorý získal zároveň ocenenie za najvtipnejšieho učiteľa. Pani učiteľka Andrea Vyrosteková sa stala naj učiteľkou a najkreatívnejšou učiteľkou zabodovala pani učiteľka Adriena Ondrejčeková.

            Blahoželáme všetkým kolegom a ďakujeme žiakom, že si na nás dnes spomenuli :)

             

          • Obedy zadarmo od 1. mája 2023

          • Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osobu, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu.

            S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) alebo základnú školu (ďalej len „ZŠ“), ak rodič dieťaťa  alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

            Dotácia na  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

            • 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ a odobralo obed,
            • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,
            • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

            • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,  
            • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

            Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu.

            O dotáciu môže rodič požiadať elektronicky cez aplikáciu Edupage, najneskôr v termíne do 14. apríla 2023.

            V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni doteraz nestravovalo a o dotáciu máte záujem, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov na základe zápisného lístka stravníka, ktorý si vyzdvihnete u vedúcej školskej jedálne.

            Upozornenie:

            V prípade, ak nepožiadate o bezplatné stravovanie v stanovenom termíne cez Edupage, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať.

            Návod na odovzdanie žiadosti elektronicky

            Od 01.05.2023 je možný súbeh poberania daňového bonusu aj dotácie na stravu).

            Paušálne režijné náklady platené mesačne ostávajú v sume 3,- €.

          • Malý princ

          • Naši šikovní ôsmaci počas marca, mesiaca kníh, hľadali spolu s Malým princom to, čo je „očiam neviditeľné, pretože dobré vidíme iba srdcom". A vznikli z toho krásne práce.

          • Svetový deň vody

          • Jedinečnosť a nenahraditeľnosť si pripomenuli aj žiaci 1. st. v stredu 22.3.2023 pri príležitosti sviatku vody. V priebehu celého dňa a najmä v ŠKD sa o vode dozvedeli mnoho zaujímavostí.

          • Pytagoriáda - okresné kolo

          • V dňoch 20. a 21.3.2023 sa uskutočnilo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. Darilo sa aj našim žiakom. Úspešnými riešiteľmi sa stali:

            3. roč. - Mária Šestáková, Adrián Sekelský, Andrej Rusiňák,

            5. roč. - Michal Solecký,

            7. roč. - Karol Chmeliar, Radoslava Vojteková,

            8. roč. - Marek Pjaták.

            Srdečne blahoželáme!

          • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

          • V utorok 21.3.2023 a v piatok 24.3.2023 sa konali okresné kolá recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. V najmladšej kategórii nás reprezentovala Miroslava Bednarčíková (4. A), ktorá si vyrecitovala krásne 3. miesto a v najstaršej kategórii získala Nela Chovancová (7.A) diplom za výborný prednes. Dievčatám blahoželáme :)

          • Tvorivá "Paškálová" dielnička

          • Vo štvrtok 23.3.2023 si žiaci na tvorivej dielničke mohli vyrobiť sviečky zo včelieho vosku na Veľkú noc.

            Ďakujeme p. Majke Habajovej a s. Tarzícii za pomoc pri výrobe krásnych "Paškálových" sviec. V našich rodinách nám o chvíľu budú pripomínať Vzkrieseného Krista.

          • Krása Nevídaná v 5.A

          • Trieda 5.A sa premenila na bábkové divadlo a jej žiaci na bábkohercov. Sami si zhotovili rekvizity aj bábky a svojim spolužiakom zahrali hru Krása Nevídaná.

          • Exkurzia žiakov 8. a 9. roč.

          • Naši ôsmaci a deviataci sa 1. marca vydali na púť k bl. Anke Kolesárovej do Vysokej nad Uhom. V Domčeku nás prednáškou o hodnotách a dôležitosti čistej lásky previedol o. Pavol Hudák. Po spoločnom obede sme sa presunuli do farského kostola, kde nám o. František priblížil Ankin príbeh. Bl. Anka Kolesárová bola mladé dievča, ktoré vo svojich 16-tich rokoch volila radšej smrť akoby sa oddala vojakovi, ktorí na ňu naliehal. Po sv. omši sme mali možnosť pomodliť sa pri relikviách a potom naše kroky viedli k hrobu bl. Anky, kde sme sa pomodlili „3x Zdravas Mária“ a prosili Anku o „dážď milosti“. Bol to deň plný požehnania a radosti.

          • Exkurzia 5. a 6. roč.

          • 1. marca zažili žiaci 5. a 6. ročníka netradičné vyučovacie hodiny anglického a slovenského jazyka. Najprv si vyskúšali angličtinu na divadelnom predstavení Lazy Goat, potom si v Ľubovnianskej knižnici zopakovali vedomosti o bájkach a rozprávkach. Tiež sa dozvedeli niečo nové na prednáške o microbotoch a prebiehajúcej technickej revolúcii.

          • Krúžok šitia

          • Úložné boxy na čokoľvek, ponožky, hračky, šatky... Na krúžku šitia naši žiaci zhotovili svoje prvé väčšie výrobky :)

          • Rozlúskni to!

          • Žiaci 9.B sa zúčastnili súťaže "Rozlúskni to!", ktorú organizovala Slovenská aliancia moderného obchodu. Mesiac riešili súťažné zadanie na predmete Občianska náuka na tému: Ako zlepšiť zážitok z nakupovania?

            Odpovedali na otázky: 

            • Ako by ste skrášlili a spríjemnili prostredie predajne? 
            • Ako by ste zlepšili parkovanie? 
            • Ako zlepšiť vôňu v jednotlivých častiach predajne? 
            • Ako by ste zlepšili vernostné karty, poprípade súťaže? 
            • Ako by ste navrhli súťaže? 
            • Ako by ste zlepšili zážitok z nakupovania?
          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

          • V stredu 22.2.2023 sa v našej škole uskutočnila recitačná súťaž pomenovaná po jednom z najväčších slovenských spisovateľov P. O. Hviezdoslavovi – Hviezdoslavov Kubín. Svoje umelecké výkony predniesli recitátori v poézii a próze.

            1. kategória - poézia:

            2. miesto - Petra Kovalčíková a Aneta Rindošová,

            3. miesto - Liliana Chovancová

            1. kategória  - próza:

            1. miesto - Miroslava Bednarčíková

            2. miesto - Nina Živčáková

            2. kategória - poézia:

            2. miesto Katarína Frohlichová a Jakub Rindoš

            3. kategória - poézia:

            2. miesto - Elizabeth Horváthová

            Úspešným recitátorom srdečne gratulujeme a  Mirke Bednarčíkovej budeme držať palce v okresnom kole.

             

          • Šikana

          • Na hodinách náboženstva sme venovali pozornosť prevencii vzniku šikany a šikanovania. Žiaci 6. roč. si pozreli film o šikane a mali pomenovať, čo v nich vyvoláva téma šikany a ako k nej pristupovať. Je potrebné si uvedomiť, že v konečnom dôsledku trpia nielen tí, ktorí sa stali obeťou šikany, svedkom šikanovania ale aj tí, ktorí šikanujú, pretože ich správanie je znakom hlbšieho problému.

          • Srdce plné lásky

          • Je naplnené...., láskavým slovom, vrúcnym prianím a vrelými vyznaniami. Naši žiaci ozdobili srdce plné milých slov pri príležitosti sv. Valentína a Dňa osamelých.

          • Karneval

          • V stredu 15.2.2023 sa v telocvični stretli čarodejnice, superhrdinovia, policajti, futbalisti, zvieratká...., aby sa spoločne zabavili na detskom karnevale. Stretnúť ste mohli pojašených šašov i nežné víly.

            Žiaci 1. - 4. roč., prezlečení do originálnych masiek, sa preniesli do sveta rozprávok, tancovali v rytme hudby i súťažili v rôznych súťažiach, ktoré pripravili pani vychovávateľky.

            Boli masky, veľký bál, bol to super karneval!

          • Matematická olympiáda

          • Teší nás úspech Adama Štupáka (5.A), ktorý v okresnom kole Matematickej olympiády získal výborné 2. miesto. Blahoželáme!

          • Olympiáda v AJ - okresné kolo

          • Vo štvrtok 19.1.2023 sa v CVČ v Starej Ľubovni uskutočnilo okresné kolo olympiády v AJ. Karol Chmeliar  zo 7.B  získal vynikajúce 2. miesto. Srdečne blahoželáme!

          • Vyučovacia hodina na OÚ Plavnica

          • Žiaci 6. ročníka sa na vyučovacej hodine občianskej náuky zúčastnili besedy s predstaviteľom obce - starostom pánom Rastislavom Grichom, aby sa dozvedeli ako funguje samospráva na Slovensku. Pán starosta žiakom ukázal priestory obecného úradu, následne porozprával o histórii ako aj  súčasnosti obce. Najväčší záujem však bol o insígnie starostu obce, kroniku a historické fotografie. Pán starosta s veľkou trpezlivosťou odpovedal na otázky, ktoré žiakov zaujímali. Napriek tomu, že jeho čas je drahý, venoval ho deťom, ktoré z tejto návštevy odchádzali nadšené. Za to mu všetci zúčastnení ďakujú.

          • Vianočné prázdniny

          • Vianočné prázdniny 23.12.2022 - 7.1.2023. Vyučovanie v ZŠ a prevádzka v MŠ, ŠJ a ŠKD začne 9.1.2023 (pondelok).

            Krásne a pokojné prežitie sviatkov Vám želá kolektív ZŠ s MŠ v Plavnici.

          • Predvianočná nálada v ŠKD

          • Deti v ŠKD si stredu 21.12.2022 spríjemnili predvianočnou náladou. Vilko Varga spolu s pani vychovávateľkou Štupákovou zahrali koledy, deti si zaspievali, zatancovali a pochutnali si na dobrotách.

          • Informatika trochu inak

          • Žiaci 7. ročníka vytvárali na hodinách informatiky obrázky v programe paint.net. Učitelia a žiaci ostatných ročníkov v ankete hlasovali za najkrajší výtvor. V žiackej ankete zvíťazila Katarína Rindošová s obrázkom Potkan a kačka a v učiteľskej ankete Johanka Kontrová s obrázkom Západ slnka.

            Blahoželáme šikovným dievčatám.

          • Vianočný turnaj o kráľa šachu

          • Dňa 20.12.2022 sa pod patronátom a v priestoroch CVČ Stará Ľubovňa po pandemickej prestávke opäť konal Vianočný turnaj o kráľa šachu. Za účasti 27 mladých šachistov boli zvedené ťažké súboje aj s nečakanými výsledkami. V 4 kategóriach boli ocenení aj naši šachisti:

            Nela Chovancová - 2. miesto v kat. st. žiačky

            Richard Kičura - 3. miesto v kat. st. žiaci

            Samuel Hnat - 2. miesto v kat. ml. žiaci

            Ráchel Polakovičová  -  najmladšia hráčka.

            Vo svojich skupinách získavali skúsenosti aj Jozef Nemec, Boris Imrich, Marcel Repka, Ján Chovanec, Barbora Grichová, Alex Rybovič, Kristián Fedorko a Filip Urban. Skvelé výsledky nám dávajú nádej na šachovú budúcnosť našej školy a obce.

             

          • Vianočné vystúpenie

          • Dňa 16.12.2022 sa uskutočnilo vianočné vystúpenie, v ktorom sa predstavili malí aj veľkí tanečníci, speváci, muzikanti i recitátori z MŠ, ZŠ, ZUŠ J. Melkoviča i z folklórneho krúžku. Spoločne s pozvanými rodičmi, starými rodičmi a priateľmi sme si vychutnali čarovnú chvíľku vianočnej nálady a prežili sme radosť z vystúpenia všetkých detí.

            Ďakujem všetkým, ktorí sa podieľali na tomto krásnom programe.

          • Babka, dedko - okresná súťaž

          • Dňa 13.12.2022 sa v Starej Ľubovni konalo slávnostné vyhodnotenie okresnej literárnej súťaže Babka, dedko 2022. Šimon Štupák (3.A) získal hlavnú cenu a prevzal si ju spolu s babkou Jankou v obradnej sieni MsÚ. Srdečne blahoželáme!

          • Lucie

          • Aj k nám 13. decembra zavítali Lucie, aby povymetali všetky kúty, odohnali zlých duchov a všetky choroby :)

          • Majstrovstvá kraja v šachu

          • Naši žiaci 7.A  Nelka Chovancová a Alex Rybovič  pokračovali v zbieraní šachových skúseností spolu s celou výpravou aj za hranicami okresu. 7.12.2022 si porovnali svoje schopnosti na Krajských majstrovstvách ZŠ v Bardejove, kde po bojoch s najlepšími hráčkmi z celého Prešovského kraja si odniesli skúsenosti, ktoré môže využiť už 20.12. v CVČ v boji o Kráľa šachu.

            Len tak ďalej Nelka a Alex!

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Plavnica 244
      • +421524283922 Mgr. Miriam Vyparinová - riaditeľka školy Ing. Miroslav Pavlik - zástupca RŠ
      • Plavnica 244, 065 45 Plavnica 065 45 Plavnica Slovakia
      • 37872915
      • 0903 722 332 Bc. Agnesa Mlaková - zástupkyňa RŠ pre MŠ
      • 0948 696 266 - odhlasovanie zo stravy 0901 720 332 - Ľudmila Petríková, vedúca ŠJ
      • 0948305102
      • 052/4283921
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje